Change leadership

HIGH IMPACT COACHINGSPROGRAMMA MEESTERLIJK VERANDERLEIDERSCHAP

Vergroot je leiderschapsimpact

tijdens verandering

voor executive leiders, senior managers en ondernemers die met meer impact verandering willen leiden en managen

Stel je eens voor dat je

 • Met minder moeite meer impact maakt in een snel veranderende omgeving
 • Doet wat je het beste doet en gaat delegeren wat anderen beter doen
 • Optimaal inspeelt op de dynamiek van de organisatie
 • Verandering duurzaam en doeltreffend leidt
 • Mensen steeds weer enthousiasmeert en meeneemt in je ideeën

Hoe blijf je staan in een omgeving die beweegt?

In een snel veranderende werkomgeving sta je vaak onder grote druk. Er wordt van je verwacht dat je grip houdt op zaken en met beide benen op de grond blijft staan. Tegelijkertijd wordt er ook van je verwacht dat je flexibel meebeweegt; met de ontwikkelingen in de markt, de wisselende behoeften van je medewerkers en de wensen van de board of de bestuurders. Hierdoor zit je soms in een spagaat en moet je alles uit de kast halen om op topniveau te kunnen blijven presteren.

Om stevig te blijven staan terwijl je flexibel blijft inspelen op nieuwe situaties heb je de juiste tools en inzichten nodig. Hierdoor kun je niet alleen jouw voorbeeldrol veel beter vervullen maar verhoog je ook jouw impact in tijden van verandering.

Herken je dit?

Change management aanpak
 • Je zoekt de juiste balans tussen voldoen aan de verwachtingen van de directie/board en die van de mensen.
 • Je wilt een duidelijke positie kunnen innemen ten opzichte van alle stakeholders waardoor je steviger je boodschap kunt overbrengen.
 • Je wilt je ideeën moeitelozer en inspirerender kunnen overbrengen aan je mensen zodat je een stevig draagvlak creëert en je hen makkelijker in beweging zet
 • Je hebt behoefte aan een beproefde strategie voor verandering zodat je sneller en slagvaardiger kunt inspelen op interne en externe ontwikkelingen.
 • Je streeft naar een goed evenwicht tussen de verschillende belangen in de organisatie, waaronder die van jezelf.

De bouwstenen van dit programma

1. Het neerzetten van je eigen fundament

Om staande te blijven in een snel veranderende omgeving is zelfkennis cruciaal. Je moet weten wat je in huis hebt om verandering aan te sturen, motiveren en inspireren en om verandering op gang te brengen. Zelfkennis en zelfmanagement helpen je grip te houden op je reacties, automatisch gedrag bewust te maken en je persoonlijke strategie te effectiever te maken.

2. De interactie tussen jou en de ander

De manier waarop jij communiceert met je stakeholders, bepaalt of ze met je meegaan in je ideeën en je plannen willen uitvoeren. Je kunt nog zo goed zijn in je vak maar als je niet begrijpt hoe je jezelf moet positioneren en jouw boodschap kunt overbrengen, zal je niet succesvol zijn in je rol. Door te weten welke patronen bij jou een rol spelen en welke gedrags- en communicatiestijlen je tot je beschikking hebt kun je aansluiting vinden bij ieder type mens.

3. Het leiden en managen van verandering

De snelheid waarin veranderingen elkaar opvolgen hebben een aanzienlijke impact op je eigen functioneren en dat van de mensen met wie je werkt. Wanneer je weet hoe verandering werkt in het brein en gedrag van mensen en wat het precies teweegbrengt ontstaan er veel meer mogelijkheden om hier effectief mee om te gaan. Door te leren wat jij nodig hebt om hier op in te spelen en wat je al tot je beschikking hebt ga je je slagkracht en impact aanzienlijk vergroten.

Inhoud van het programma

Dit coachingsprogramma bestaat uit een individueel en een groepsgedeelte.

In de individuele gesprekken gaan we de diepte in ten aanzien van jou als persoon en leider en jouw organisatie.

In het groepsgedeelte werken met alle relevante thema's voor verandering. Je krijgt theoretische achtergronden, leert de meest waardevolle verandermodellen en spar je met gelijkgestemden. Hierdoor ontstaat er een uitwisseling die inspireert, motiveert en je persoonlijke ontwikkeling versnelt.

01

Een persoonlijkheidsassessment

Tijdens dit assessment onderzoeken we je voorkeuren voor de manier waarop je besluiten neemt, het liefst communiceert, informatie verzamelt en verwerkt en hoe je jouw kwaliteiten hierin kunt vergroten. Dit assessment legt de basis voor het beter managen van jezelf en leiden van anderen.

02

8 individuele sessies (van 1,5 uur)

Tijdens de sessie bespreken we je ontwikkelingsweg en pakken we iedere keer een thema beet. De thema's maken onderdeel uit van de drie pilaren voor meesterlijk veranderleiderschap; je persoonlijk fundament, de interactie tussen jou en de ander en het leiden en managen van anderen. De sessies worden gevormd door diepgaand onderzoek, systemisch werk en oefening, en worden altijd afgerond met concrete vervolgacties die voor ervaring en reflectie in de praktijk zorgen.

03

4 Groepssessies (van 3 uur)

Tijdens de groepssessies behandelen we steeds een specifiek thema waaronder; zelfmanagement, veranderstrategieën, weerstand en veranderingsbereidheid , verandercommunicatie, cultuurontwikkeling en omgevingssensitiviteit. De groepssessies kunnen zowel online als offline plaatsvinden.

04

Toegang online programma
In 8 stappen naar duurzame verandering

Dit online programma is gemaakt voor iedereen die een heldere en praktische gids wil voor het leiden van verandering. Je krijgt toegang tot dit programma zodat je alle ins en outs leert over wat veranderen inhoudt. Het programma kun je in je eigen tempo en tijd volgen.

05

4 Toolkits

Je krijgt een viertal toolkits die het je makkelijker gaan maken om bepaalde situaties te leiden en managen. Onderwerpen zijn leadership alignment (alle neuzen dezelfde kant op weten te brengen), verandering en communicatie (moeilijke gesprekken kunnen voeren), stakeholder mapping (persoonlijke obstakels identificeren), probleemanalyse (het juiste probleem identificeren).

06

Onbeperkt toegang tot de coach

Gedurende het hele traject heb je de gelegenheid om vragen te stellen of specifieke situaties te overleggen via email, telefoon of Zoom.

Het resultaat van dit programma

 • Je hebt essentiële inzichten in je functioneren als leider en weet hoe je jezelf stevig kunt positioneren
 • Je bent in staat om een gecommitteerd en complementair team van medewerkers om je heen te vormen
 • Je beschikt over alle onmisbare tools en methoden om beoogde veranderingen duurzaam te realiseren
 • Je weet hoe je een voorgenomen verandering kunt vertalen naar een inspirerende veranderboodschap
 • Je kunt constructieve gesprekken voeren met elk type medewerker.

Spreekt dit programma je aan?

.. en wil je weten of dit het resultaat gaat opleveren wat je beoogt? Plan dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek. We bespreken dan of dit programma bij je past en wat je eruit wilt halen. Daarna besluit je of je start met dit traject.

contact@changeleadershipacademy.com

p.s. this program is also available in English.

Over de Change Leadership Academy

De change leaderschip academy is opgericht met één doel voor ogen: waardevolle kennis en inzichten over leidinggeven in verandering toegankelijk en praktisch maken voor iedere executive, HR-professional, manager en consultant die beweging moet voortbrengen. 

In een wereld die steeds sneller veranderd worden de belangrijkste en hedendaagse inzichten op het gebied van veranderen en verandermanagement niet goed of doeltreffend genoeg toegepast. Dat zorgt er nog steeds voor dat meer dan 60% van de veranderingsinspanningen falen.

 

De change leadership academy geeft je een schat aan inzichten, beproefde manieren en praktische tips om je veranderinspanningen doeltreffend en geschikt te maken voor jouw organisatie en deze tijd.

 

De change leadership academy bied je:

 • De meest waardevolle inzichten uit 20 jaar ervaring met de menskant van verandering
 • Praktische hulp; tools en tips die echt werken
 • Een course waar je direct mee aan de slag kan
 • Coaching om je te ondersteunen bij het waarmaken van jouw initiatieven
Sandra Ahlers Lead instructor